top of page

Syksyn 2023 apurahansaajat julkistettu

Läpimurtosäätiö on 12.12. myöntänyt apurahoja yhteensä 154 000 eurolla nuorille huippu-urheilijoille sekä toimijoille, jotka tarjoavat yhdenvertaisia mahdollisuuksia liikunnan harrastamiseen. Keväällä jaetun runsaan 100 000 euron myötä koko ensimmäisen vuoden apurahapotti nousee yli neljännesmiljoonaan. 

 

Jaetut apurahat jakautuivat puoliksi lasten ja nuorten liikunnan apurahan ja huippu-urheilun apurahan kesken. ”Lahjoittajiltamme on tullut selkeä viesti kohdistaa yhä enemmän tukea lasten ja nuorten yhdenvertaisten liikuntamahdollisuuksien turvaamiseksi, ja tämä viesti on kuultu”, kertoo säätiön toimitusjohtaja Hilkka Koskenranta.

 

Lasten ja nuorten liikunnan apurahan saajia yhdistää yhteiskuntavastuun kantaminen

 

Lasten ja nuorten liikunnan apurahan sai 11 seuraa ja yksi lajiliitto. Tuettujen hankkeiden kohderyhminä ovat vähävaraisten perheiden lapset ja nuoret, maahanmuuttajataustaiset ja erityistä tukea tarvitsevat lapset ja nuoret. 

 

”Apurahan saaneissa toimijoissa nousi erityisesti esiin se, miten he kokivat toimintansa merkityksen oman paikkakuntansa kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin edistäjänä. Nimenomaan yhteiskuntavastuun ulottaminen liikunnan ja urheilun ulkopuolelle nousi esille haastatteluissa. Kaikilla oli aito halu turvata liikuntaharrastuksen jatkuminen perheen taloudellisista vaikeuksista huolimatta, maahanmuuttajien kotouttaminen liikunnan keinoin tai erityistä tukea tarvitsevien lasten ja nuorten huomioiminen”, Julia Lang, säätiön hallituksen jäsen ja perustaja valottaa valintojen taustoja.

 

Lasten ja nuorten liikunnan 3 000 – 10 000 euron suuruisen apurahan saivat Arctic Volley Rovaniemi ry (lentopallo), Funky Cheer Team Espoo ry (cheerleading), Hawks Helsinki ry (salibandy) KJT Hockey ry (jääkiekko), Lahden Kaleva ry (uinti), Leppävaaran Pyrintö ry (koripallo), Malmin Tae Kwon Do ry (tae kwon do), Mikkelin Pallo-Kissat ry (jalkapallo), Muuramen Yritys ry (monilajiseura), Nummelan Palloseura ry (jalkapallo) Oulun Naisfutis ry (jalkapallo) ja Suomen Urheiluliitto ry (yleisurheilu).

 

 

Huippu-urheilun apurahan saajat edustavat 11 eri urheilulajia

 

Huippu-urheilun apurahan sai 11 nuorta ja lupaavaa eri urheilulajeja edustavaa huippu-urheilijaa. Hakemuksia saapui yli 40 urheilulajin edustajalta. ”Vaikka valinta eri lajien välillä oli vaikea, keskityimme haastatteluissa nimenomaan yksilöihin. Kaikkia valittuja urheilijoita yhdistää fyysinen lahjakkuus, korkea työmoraali ja periksiantamattomuus, päämäärätietoisuus ja intohimo omaa urheilulajia kohtaan”, Elina Koskimies, säätiön hallituksen varapuheenjohtaja summaa. 

 

Huippu-urheilun 7 000 euron apurahan saivat Juho Alasaari (seiväshyppy), Sani Brännfors (vapaaottelu), Ronny Brännkärr (uinti), Pihla Kaivo-oja (nyrkkeily), Teemu Lauronen (freestylehiihto), Niilo Moilanen (maastohiihto), Jesper Pohjolainen (alppihiihto), Venla Pulkkanen (korkeushyppy), Joona Reiman (telinevoimistelu), Jesse Saareks (golf) ja Eveliina Taka (lumilautailu).

 

Molempien apurahojen taustalla on ajatus yhdenvertaisuudesta. Tavoite on, että kaikilla lapsilla ja nuorilla olisi yhdenvertainen mahdollisuus harrastaa liikuntaa, ja toisaalta että suomalaisilla nuorilla lupauksilla olisi yhdenvertaiset mahdollisuudet keskenään, sekä muiden maiden urheilijoihin nähden, tavoitella unelmaansa ja kansainvälistä läpimurtoa. 

 

Läpimurtosäätiö sai ensimmäisenä toimintavuotenaan 917 apurahahakemusta. Tukea haettiin yhteensä 8,3 miljoonan euron edestä. Säätiön tavoitteena on pystyä jakamaan miljoonan euron edestä vuosittaisia apurahoja vuoteen 2030 mennessä. 

Comments


bottom of page