top of page

Huippu-urheilun apuraha

Huippu-urheilun apurahan tehtävä on mahdollistaa lupaaville suomalaisille urheilijoille edellytykset murtautua lajinsa absoluuttiselle kansainväliselle huipulle. Apuraha on perustettu, koska säätiö uskoo, että suora taloudellinen tuki on tehokkain tapa auttaa. 

​Säätiö tukee vuosittain erittäin motivoituneita, lajinsa lupaavimpia urheilijoita ammattilaisuuden ensimmäisinä vuosina, eli sinä kriittisenä kohtana, kun tukea ja sponsorirahaa on vaikeinta saada ilman arvokisamitaleita. Yksi tärkeimmistä apurahan tavoitteista on kansainvälisyyden mahdollistaminen ja lisääminen: niin valmentajien, treeniseuran, leirityksen kuin myös kilpailujen osalta. 

Yksittäisen apurahan suuruus on noin 5 000–15 000 € vuodessa. Koska huipulle pääseminen on pitkäjänteinen projekti, pyritään tukea jatkamaan useampi vuosi edellytysten täyttyessä. Apuraha maksetaan aina kuitenkin vain vuodeksi eteenpäin.

​Urheilijavalinnassa arvioidaan esimerkiksi urheilijan kansallista ja kansainvälistä tasoa, potentiaalia murtautua lajin kansainväliselle huipulle, urheilijan motivaatiota ja oman urheilu-uran johtamista, tukiverkostojen ammattimaisuutta ja valmentautumisen suunnitelmallisuutta.

Kenelle apuraha on tarkoitettu?

Apuraha on tarkoitettu uransa alkuvaiheessa oleville yksilöurheilijoille, jotka kuuluvat Suomessa lajinsa kärkinimiin  ja omaavat potentiaalin nousta kansainväliselle huipulle seuraavan viiden vuoden aikana.​

 

Urheilijan on urheiltava kuluvalla tai alkavalla kaudella täysipäiväisesti. Opiskelu tai osa-aikatyö urheilun ohella ei kuitenkaan ole este apurahan saamiselle.

Mitkä ovat kriteerit apurahan saamiselle?
  • Hakija edustaa laajasti kilpailtua ja kansainvälisesti arvostettua yksilölajia

  • Hakija edustaa Suomessa lajinsa huippua

  • Hakijan voidaan katsoa olevan urheilu-uransa alkuvaiheessa 

  • Hakijalla ei ole aikuisten sarjan kansainvälistä arvokisamitalia

  • Hakijalla on kuitenkin jo osoitettua näyttöä potentiaalista kansainvälisellä tasolla aikuisten sarjoissa

  • Hakijalla on selkeä suunnitelma kansainvälisen läpimurron tekemiseen ja hänellä on tarvittavat tukijoukot suunnitelman toteuttamiseen

Oletko potentiaalinen apurahan hakija?

Liittymällä säätiön postituslistalle kuulet aukeavista hauista ensimmäisenä!

Liity postituslistallemme:
Kiitos liittymisestäsi!
bottom of page