top of page

Huippu-urheilun apuraha

Huippu-urheilun apurahan tehtävä on mahdollistaa lupaaville suomalaisille urheilijoille edellytykset murtautua lajinsa absoluuttiselle huipulle. Apuraha on perustettu, koska säätiö uskoo, että suora tuki on tehokkain tukimuoto tähän tarpeeseen. 

Säätiö tukee vuosittain erittäin motivoituneita, lajinsa lupaavimpia urheilijoita ammattilaisuuden ensimmäisinä vuosina, eli sinä kriittisenä kohtana, kun tukea ja sponsorirahaa on vaikeinta saada ilman arvokisamitaleita. Yksi tärkeimmistä osa-alueista apurahalle on kansainvälisyyden mahdollistaminen ja lisääminen valmentautumisessa: niin valmentajien, treeniseuran, leirityksen kuin myös kilpailujen puolesta.  

Yksittäisen apurahan suuruus on noin 5 000–15 000 € vuodessa. Koska huipulle urheileminen on pitkäjänteinen projekti, on apuraha lähtökohtaisesti aina monivuotinen. Apuraha maksetaan aina kuitenkin vain vuodeksi eteenpäin.

Urheilijavalinnassa arvioidaan esimerkiksi urheilijan kansallista ja kansainvälistä tasoa, potentiaalia murtautua lajin kansainväliselle huipulle, urheilijan motivaatiota, tukiverkostojen ammattimaisuutta ja valmentautumisen suunnitelmallisuutta.

Kenelle apuraha on tarkoitettu?

Apuraha on tarkoitettu uransa alkuvaiheessa oleville yksilöurheilijoille, jotka kuuluvat Suomessa lajinsa huipulle ja omaavat potentiaalin nousta kansainväliselle huipulle seuraavan viiden vuoden aikana.​

 

Urheilijan on urheiltava kuluvalla tai alkavalla kaudella täysipäiväisesti. Opiskelu urheilun ohella ei ole kuitenkaan este apurahan saamiselle. 

Mitkä ovat kriteerit apurahan saamiselle?
  • Hakija edustaa laajasti kilpailtua ja kansainvälisesti arvostettua yksilölajia

  • Hakija edustaa Suomessa lajinsa huippua

  • Hakijan voidaan katsoa olevan urheilu-uransa alkuvaiheessa 

  • Hakijalla ei ole aikuisten sarjan arvokisamitalia

  • Hakijalla on kuitenkin jo osoitettua näyttöä potentiaalista kansainvälisellä tasolla aikuisten sarjoissa

  • Hakijalla on selkeä suunnitelma kansainvälisen läpimurron tekemiseen ja hän omaa tarvittavat tukijoukot suunnitelman toteuttamiseen

Oletko potentiaalinen apurahan hakija?

Kevään 2023 apurahahaku on loppunut. Apurahan saajat julkaistaan kesäkuussa 2023. Seuraavasta apurahahausta tiedotetaan sen lähestyessä, liity Säätiön apurahan odotuslistalle niin kuulet hausta ensimmäisenä!

bottom of page