top of page

Läpimurtosäätiön kevään 2023 apurahan saajina 10 yksilöurheilijaa ja kuusi urheiluseuraa

Läpimurtosäätiön kevään 2023 apurahahaussa tukea haki yli 300 yksilöurheilijaa ja 50 urheiluseuraa. Huippu-urheilun edistämiseen tarkoitetun 7 500 euron apurahan sai 10 yksilöurheilijaa ja 3 000 – 7 500 euron apurahan lasten ja nuorten liikunnan edistämiseen sai yhteensä kuusi urheiluseuraa.


Läpimurtosäätiön huippu-urheilun 7 500 € suuruinen apuraha myönnettiin seuraaville urheilijoille:


Jessica Kähärä, yleisurheilu

Emmi Piiroinen, rytminen voimistelu

Ella Haavisto, tennis

Akseli Heinämaa, miekkailu

Davin Lindholm, uinti

Santtu Heikkinen, yleisurheilu

Lauren Hallaselkä, uimahyppy

Eemil Helander, yleisurheilu

Linnea Ceder, taitoluistelu

Pihla Salonen, judo


Kaikki valitut urheilijat ovat uransa alkuvaiheessa olevia nuoria lupauksia, joilla on jo näyttöä menestyksestä aikuisten sarjoissa.


”Nyt valittuja urheilijoita yhdistää poikkeuksellisen lahjakkuuden lisäksi halu menestyä, periksiantamattomuus ja oman urheilu-uran johtaminen. Läpimurtosäätiöllä on suuri kunnia saada juuri nämä urheilijat ensimmäisiksi apurahaurheilijoikseen”, toteaa säätiön perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Tuomas Lang.


Säätiön tuki mahdollistaa urheilijoille erityisesti ulkomailla kilpailemisen ja leireilemisen, jotka ovat monissa lajissa ehdottomia askelia matkalla kohti kansainvälistä kärkeä. Lisäksi urheilijat voivat tuen avulla keskittyä vahvemmin vain urheiluun tai täydentää tukijoukkojaan esimerkiksi kehonhuollon ja mentaalisen valmennuksen ammattilaisilla. Monelle valitulle urheilijalle tukisumma on merkittävä osuus yhden vuoden kokonaisbudjetista.


Tarkoituksena on tukea mahdollisimman montaa yksilöurheilija pitkäjänteisesti, jotta tuen vaikuttavuus olisi merkittävä. Säätiön tavoitteena on myös kasvattaa säätiön alkupääomaa lahjoitusten avulla, jotta tukea olisi jatkossa mahdollista jakaa vuositasolla yhä useammalle urheilijalle.


Lasten ja nuorten liikunnan apuraha kuudelle urheiluseuralle


Lasten ja nuorten liikunnan apurahan saivat seuraavat urheiluseurat:

Alppila Basket Ry, koripallo, 7 500 €

Oulunkylän Kiekko-Kerho Ry, jääkiekko, 7 500 €

FC Honka Ry, jalkapallo, 5 000 €

Santa’s United Ry, salibandy, 5 000 €

Kuivasjärven Aura, yleisurheilu, 5 000 € Veikkolan Veikot Ry, monilajiseura, 3 000 € Apurahan tehtävä on tukea toimijoita, jotka mahdollistavat lapsille ja nuorille liikunnan harrastamisen veloituksetta tai selkeästi alemmin kustannuksin. Jokainen valituista seuroista täyttää tätä tehtävää omallaan, käytännössä todistetuksi toimivalla tavallaan. “Valitut seurat tekivät säätiöön vaikutuksen toimintansa suunnitelmallisuudella, halulla viedä seuraa eteenpäin ja erityisesti toiminnan arvolähtöisyydellä. Kaikkia näitä seuroja yhdistää aito halu auttaa lapsia ja nuoria liikunnan keinoin”, kertoo säätiön lasten ja nuorten liikunnan apurahasta vastaava Julia Lang.


Läpimurtosäätiö valitsee uudet tuen saajat molempiin apurahoihin loppuvuodesta 2023. Apurahan haun aukeamisesta tiedotetaan säätiön verkkosivuilla sekä säätiön sähköpostilistalle liittyneille.


Läpimurtosäätiön apurahaurheilijoiden ja -seurojen esittelyjä päästään seuraamaan kesän 2023 aikana julkaistavassa Kohti läpimurtoa -sisältösarjassa, joka julkaistaan säätiön somekanavissa sekä verkkosivuilla.


Comments


bottom of page