top of page

Suomen Urheilumanagerit ry on nimennyt Vuoden 2023 Mahdollistajaksi Läpimurtosäätiön

Vuoden Mahdollistaja on yritys tai muu toimija, joka on olosuhteilla, rahalla tai muuten merkittävästi mahdollistanut varainhankinnan tai olosuhteet urheilijalle, seuralle tai tapahtumalle.


Perusteluiksi raati mainitsi seuraavaa:


Kyseessä on uudenlainen urheilun tukija ja rahoittaja, joka mahdollistaa yhä useamman suomalaisen nuoren urheilijan kansainvälisen läpimurron. Huomionarvoista on lisäksi se kuinka monipuolisesti eri lajit otetaan huomioon valintoja tehdessä. Tämäntyyppinen puhtaaseen tukemiseen perustuva toiminta on jäänyt pienemmälle huomiolle suomalaisessa huippu-urheilussa.


Huippu-urheilun lisäksi säätiö tukee toimijoita, joiden tavoitteena on luoda suomalaisille lapsille yhdenvertaisia mahdollisuuksia liikuntaharrastukseen, ja sitä kautta oman elämänsä läpimurtoon.


”Olemme otettuja Suomen Urheilumanagerien tunnustuksesta. Se vahvistaa ajatustamme, että säätiömme kaltaiselle toimijalle on tilausta suomalaisessa liikunnassa ja urheilussa, ja yhteiskunnassa ylipäänsä. Haluamme mahdollistaa suomalaisille nuorille huippu-urheilijoille yhdenvertaiset mahdollisuudet tavoitella kansainvälistä läpimurtoa. Lisäksi meille on tärkeää, että jokaisella lapsella ja nuorella on mahdollisuus kasvaa ja kehittyä urheilun parissa perheen taloudellisesta tilanteesta riippumatta”, sanoo Läpimurtosäätiön hallituksen puheenjohtaja Tuomas Lang.


Säätiö on perustettu vuonna 2022. Vuonna 2023 säätiö jakoi yli neljännesmiljoonan 21 lupaavalle nuorelle urheilijalle, 17 urheiluseuralle ja 1 lajiliitolle yhdenvertaisuuden edistämiseksi.


Vuoden Mahdollistaja-palkinto jaettiin nyt toista kertaa. Vuonna 2022 palkinnon sai Heikkinen Yhtiöt Oy / Jarmo Heikkinen.


Kuvassa Läpimurtosäätiön puheenjohtaja Tuomas Lang ja Suomen Urheilumanagerien toiminnanjohtaja Jukka Virtanen.Comments


bottom of page